ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΥΓΔΑΚΗΣ Δημιουργός παραδοσιακών & Εκκλησιαστικών κατασκευών!


 Χρήστος Μυγδάκης τηλ. 26410-95311

Μια τέχνη που υπάρχει από τους αρχαίους χρόνους και την χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για να «δαμάσει» τα μέταλλα είναι αυτή του σιδερά. Δύσκολο και επίπονο επάγγελμα, που όμως διαθέτει την δική του ξεχωριστή γοητεία!

Ο  Χρήστος Μυγδάκης, από τα 14 του χρόνια, μαθαίνει την τέχνη και τα μυστικά της,  δίπλα στον κορυφαίο του είδους Σωτήρη Σαμουρίδη, πρόσφυγα από τις «αλησμόνητες πατρίδες» ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στην οδό Σουλίου, κοντά στην πλατεία Χατζοπούλου, στο Αγρίνιο.

Στις μέρες μας όλο και λιγότεροι είναι οι απόλυτα έμπειροι!

Κορυφαίος ανάμεσά τους ο Χρήστος Μυγδάκης, ο οποίος συνεχίζει να «υπηρετεί» την τέχνη με μεγάλη αγάπη προσφέροντας πρωτότυπα σχέδια, δουλεμένα στο «χέρι» με πολλή υπομονή και επιμονή φτιάχνοντας δημιουργήματα που όλοι θαυμάζουμε!

Συνήθως παλαιότερα οι σιδεράδες έπαιρναν μαθητευόμενους βοηθούς, οι οποίοι μάθαιναν την τέχνη δίπλα στους παλιούς μαστόρους και συνέχιζαν το επάγγελμα.


Ο νεαρός τότε, Χρήστος με ιδιαίτερο ζήλο θα μάθει από το δάσκαλο με ποιους τρόπους επεξεργάζονται τα διάφορα είδη του σιδήρου (το καθαρό σίδηρο, το χάλυβα ή ατσάλι, το χυτοσίδηρο, το μαντέμι, το μαλακό ή σφυρήλατο σίδηρο).

Το 1982 μετά την εκπλήρωση της στρατιωτικής του υποχρέωσης, θα αγοράσει την επιχείρηση Σαμουρίδη και θα ασχοληθεί με τις σιδηρές κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα θα «περάσει» στην τέχνη του... στοιχεία και σχέδια προερχόμενα από αρχαίες ρωμαϊκές και βυζαντινές παραστάσεις που θα δώσουν πρωτότυπες και όμορφες κατασκευές!

Την παραδοσιακή τέχνη του σιδήρου λίγοι τεχνίτες την γνωρίζουν καλά.

Η έμπνευση, η φαντασία και το μεράκι του Χρήστου Μυγδάκη με αυτά που καταπιάνεται, θα τον κάνουν γρήγορα περιζήτητο τεχνίτη στην αγορά και πάρα πολλοί ιδιώτες θα του «εμπιστευθούν» για να προσδώσει στους χώρους τους όμορφα χαρακτηριστικά, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους!

Είναι από τους λίγους πανελλαδικά, που γνωρίζουν καλά την διαδικασία επεξεργασίας του σιδήρου και την χρήση του καμινιού... 


Σε πολλές εκκλησίες της Αιτωλοακαρνανίας και τον Άγιο Νικόλαο Καλυβίων, στην Λευκάδα, την Κεφαλονιά, την Ευρυτανία αλλά και σε μοναστήρια όπως οι Ιερές Μονές Παντοκράτορος, Λιγοβιτσίου, Αγίας Ελεούσας (Κλεισούρας), Προυσού, θα δει και θα θαυμάσει κάποιος τις δημιουργίες του. 

Μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση είναι να δημιουργεί έργα που... θα παραμένουν στον χρόνο και θα ικανοποιούν κάθε άνθρωπο!

Του αρέσει να σχεδιάζει και να δημιουργεί κάθε φορά, «ξεχωριστές» κατασκευές οι οποίες επιδιώκει να αποτυπώνουν την «ψυχή» του τεχνίτη, σε συνδυασμό με αυθεντικά στοιχεία της ελληνικής παράδοσης και της φύσης!

Σε ιδιόκτητο χώρο στον οικισμό Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, εργάζεται πυρετωδώς για τις περιζήτητες κατασκευές του και στη συνέχεια περνά στην τοποθέτηση, που αποτελεί την τελευταία φάση υποχρέωσης απέναντι στον εντολέα του.

Αν και κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, τελειώνει πάντα με εντυπώσεις θαυμασμού... τόσο για την την τέχνη όσο και την κατασκευαστική αρτιότητα που αποτυπώνονται στο αποτέλεσμα!

Αναλαμβάνει παραγγελίες για εσωτερικά και εξωτερικά κάγκελα, σκάλες, πόρτες, στέγαστρα, και κάγκελα περίφραξης, ενώ ανταποκρίνεται με τα υψηλότερα standards ακόμα και στους πιο απαιτητικούς!

Επίσης κατασκευάζει με άριστη τεχνική και μοναδικό τρόπο... κρεβάτια, τραπέζια, καρέκλες, καθρέφτες, φωτιστικά, ασφάλειες παραθύρων κ.ά. Μέχρι και γεωργικά εργαλεία!
 

Χρήστος Μυγδάκης - «Μεταλλικές κατασκευές παντός τύπου» τηλ. 26410-95311

Παραδοσιακές & Εκκλησιαστικές κατασκευές - Δημιουργίες σε καμίνι με την παραδοσιακή τεχνική  

Το παρόν δεν αποτελεί προϊόν διαφήμισης. Είναι μια ακόμα προσφορά του 1ki1news group με θέμα την ανάδειξη της παραδοσιακής τέχνης και εκ των πραγμάτων προβάλει τον καλύτερο μεταξύ ελαχίστων, που το αποτέλεσμα των έργων τους είναι εκατό τοις εκατό παραδοσιακό και χειροποίητο!

Προσαρμογή και αναδημοσίευση: Τομέας διαχείρισης 1ki1news

πηγή:  http://www.kalyvia.gr Written by Gikas








Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video