ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Μετέωρος παραμένει ο οδικός άξονας Πάτρα-Πύργος

Του Δημήτρη Δελεβέγκου
Χωρίς καμία ουσιαστική πρόοδο ως προς τη συμβασιοποίηση του συνόλου του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος εκπνέει, ως αναμενόταν το 2018, ενώ μόνο για την πρώτη από τις συνολικά οκτώ εργολαβίες (Δουναίικα – Πύργος) το υπουργείο Υποδομών έχει προχωρήσει στην έγκριση του διαγωνιστικού αποτελέσματος και στην ανάθεση εκτέλεσης έργου στην κοινοπραξία Τοξότης-Ομάδα κατασκευών του ομίλου Καλογρίτσα. Για τα υπόλοιπα επτά τμήματα-συμπεριλαμβανομένου του τέταρτου (Βάρδα-Κυλλήνη), όπου προσωρινός μειοδότης είναι το σχήμα Τοξότης-Ομάδα κατασκευών, το τοπίο παραμένει θολό.
Τι αναμένεται
Λόγω της μεγάλης καθυστέρησης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη ζητά να μάθει πότε θα ξεκινήσει το έργο. Σε απάντηση της ερώτησης, με έγγραφό του το αρμόδιο υπουργείο, αναφέρει ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο έχει εγκρίνει την υπογραφή των συμβάσεων για:
- την έκτη εργολαβία Κάτω Αχαϊα-Σαγαίικα με προϋπολογισμό 74,4 εκατ. ευρώ, έκπτωση 53,4% και προσωρινό ανάδοχο την εταιρεία GD Infrastrutture
- την έβδομη εργολαβία Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας-Κάτω Αχαΐα, με προϋπολογισμό 37,6 εκατ. ευρώ, έκπτωση 50,1% και ανάδοχο την Αφοί Παπαϊωάννου και
- την όγδοη εργολαβία Μιντιλόγλι-Α.Κ. ΒΙΠΕ Πάτρας, με προϋπολογισμό 73 εκατ. ευρώ, έκπτωση 52,42%, προαίρεση 1,4 εκατ. ευρώ και ανάδοχο την GD Infrastrutture.
Για την πρώτη (Δουναίικα – Πύργος ύψους 67,2 εκατ. ευρώ με έκπτωση 53% και προαίρεση 3,4 εκατ. ευρώ) και την τέταρτη (Βάρδα-Α.Κ. Κυλλήνης ύψους 70,7 εκατ. ευρώ με έκπτωση 50,4% και προαίρεση 3,3 εκατ. ευρώ), με ανάδοχο το σχήμα Τοξότης-Ομάδα κατασκευών, αναμένεται η ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Επίσης, για τη δεύτερη (Αμαλιάδα- Δουναίικα ύψους 58,4 εκατ. ευρώ, με προαίρεση 1,6 εκατ. ευρώ) και την τρίτη εργολαβία (Κυλλήνη-Αμαλιάδα, ύψους 53,25 εκατ. ευρώ, με προαίρεση 4,5 εκατ. ευρώ), όπου δεν υφίσταται προσωρινός ανάδοχος, βάσει του εγγράφου του υπουργείου Υποδομών, είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος των διευκρινίσεων της σύνθεσης των προσφορών και της εξέτασης των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί κατά του πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού.
Εάν επαληθευθούν οι πληροφορίες που θέλουν την υποβολή ασφαλιστικών μέτρων και προσφυγών κατά των εν λόγω δύο εργολαβιών, τότε τα συγκεκριμένα τμήματα θα παραμείνουν επί μακρόν στον αέρα.
Τέσσερα χρόνια
Tον προσεχή Μάρτιο, το "γράψε-σβήσε” αναφορικά με το έργο της κατασκευής του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος θα συμπληρώσει μία τετραετία. Την άνοιξη του 2015 ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ακύρωσε τον προγραμματισμένο διαγωνισμό του έργου, αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 450 εκατ. ευρώ, ώστε αυτό να επαναδημοπρατηθεί ως οκτώ διαφορετικές εργολαβίες με απώτερο στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη συμμετοχή μικρότερων εργοληπτικών εταιρειών. Ωστόσο, η καθυστέρηση της έναρξης κατασκευής είναι δίχως προηγούμενο, με το αρμόδιο υπουργείο να αποδίδει τη βραδυπορία, μεταξύ άλλων, στο χρόνο που απαιτήθηκε και για να εγκρίνει η Κομισιόν τη χρηματοδότηση του έργου. cpaitalgr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video