ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηλεία: Ορίζοντας διετίας για το εργοστάσιο απορριμμάτων!


Ορίζοντα διετίας για την ολοκλήρωση του εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, έδωσε την Τρίτη ο Δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης στερεών αποβλήτων Νομού Ηλείας κ. Γιάννης Λυμπέρης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε συγκαλέσει ο ίδιος και είχε χαρακτήρα διαβούλευσης, προκειμένου να ενημερωθούν αιρετοί και πολίτες για τις εξελίξεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.


Μια σύσκεψη που δεν ήρθε να προσθέσει κάτι καινούργιο σε όσα είχαν ήδη γίνει γνωστά τις τελευταίες ημέρες, που ήρθε στην επικαιρότητα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ωστόσο δόθηκαν διευκρινίσεις και αποσαφηνίστηκαν ορισμένα ζητήματα, χωρίς ωστόσο να απαντηθεί το καίριο ερώτημα που τέθηκε από πολλούς, δηλαδή «πόσο θα επιβαρυνθεί ο πολίτης της Ηλείας για το θέμα της διαχείρισης;».


Τόσο οι αιρετοί όσο και οι μελετητές που έδωσαν το «παρών» ενώ η σύσκεψη ήταν ήδη σε εξέλιξη, επεσήμαναν ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με την οικονομική επιβάρυνση των δήμων και των δημοτών, αφού πρέπει προηγουμένως να γίνει η δημοπρασία, να δοθούν τα ποσοστά έκπτωσης, ενώ το κόστος σε μεγάλο ποσοστό θα διαμορφωθεί από τον όγκο των απορριμμάτων που θα φθάνει στο εργοστάσιο.


Παρά ταύτα, από την πλευρά των αιρετών εκφράστηκε για μία ακόμη φορά η ομοθυμία για το συγκεκριμένο θέμα και όλοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να κινηθούν συνολικά για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.






Η πορεία του έργου


Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Λυμπέρης ξεκαθάρισε ότι η σύσκεψη δεν συγκλήθηκε για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά για να γίνει διαβούλευση παρουσία και των μελετητών.


Αναφορικά με το έργο, επανέλαβε αυτά που είχε αναφέρει και προ ημερών, πως δηλαδή σε ό,τι αφορά την κατασκευή ΧΥΤΥ, είναι ένα έργο το οποίο έχει δημοπρατηθεί, έχει γίνει και η δεύτερη αξιολόγηση και η διαδικασία βρίσκεται στο τρίτο στάδιο της τελικής αξιολόγησης για να αναδεχθεί ο εργολάβος κι εντός του έτους θα έχει υπογραφεί και η σύμβαση.


Το δεύτερο έργο είναι το εργοστάσιο, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του διαγωνισμού, έχουν προεπιλεγεί οι τέσσερις Κοινοπραξίες, ολοκληρώθηκε και η δεύτερη φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου, διαβιβάστηκε το τελικό πόρισμα και ήδη υποβλήθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης στη Διαχειριστική Αρχή στην Πάτρα για έλεγχο, προκειμένου να δοθεί άμεσα η εντολή δημοπράτησης.


Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης είναι τα δύο έτη και ο κ. Λυμπέρης εξέφρασε την πεποίθηση ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα είναι σε πλήρη λειτουργία.


Αυτό που επισημάνθηκε επίσης, είναι ότι ο Νομός Ηλείας θα είναι στους δύο πρώτους νομούς της χώρας που θα κάνουν ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων με τον πιο φιλικό τρόπο για το περιβάλλον, όπου θα γίνεται ανακύκλωση και το οργανικό υπόλοιπο θα πηγαίνει για αναερόβια ζύμωση και θα γίνεται κομπόστ, χωρίς καύση.


Σε επικριτικά σχόλια που δέχτηκε ο κ. Λυμπέρης αναφορικά με τη συγκεκριμένη επιλογή του εργοστασίου αλλά και την επιλογή του χώρου, υπεραμύνθηκε ότι ορθά είχε αντιδράσει όταν επρόκειτο να γίνει ΧΥΤΑ, γιατί σήμερα θα είχε μετατραπεί σε «χωματερή-βόμβα» η περιοχή, ενώ τόνισε ότι το εργοστάσιο είναι η καλύτερη λύση και όπως είπε, έχει δώσει τον λόγο του για να είναι υπόδειγμα λειτουργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πηγή: pyrgospress.blogspot.gr/
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video