Σε αναδίπλωση οδηγούνται πολλοί από τους εμφανιζόμενους ως επίδοξους μνηστήρες για το Δήμο της Πάτρας μετά το άκυρο που έπεσε στην επιχειρούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου για την εκλογή Δημάρχων και περιφερειαρχών.
Η εξέλιξη αυτή οδηγεί πρόσωπα τα οποία είχαν σπεύσει να ανακοινώσουν ή να διαρρεύσουν πως θα διεκδικήσουν το Δήμο της Πάτρας να αναθεωρούν τη στάση του και να αναζητούν και στέγη σε κάποιοι από τα ψηφοδέλτια που θεωρείται βέβαιο που θα συγκροτηθούν.
Ο πρώτος που δείχνει να ‘θίγεται» από αυτή την εξέλιξη, είναι ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν Δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,Ν. Τζανάκος ο οποίος εμφανιζόταν αποφασισμένος αμέσως με την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησης του Δ. Κατσικόπουλου από την Πάτρα, να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα.
Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνει η διατήρηση του ισχύοντος εκλογικού νόμου τον αναγκάζει να ρίχνει γέφυρες τόσο προς τη «Νέα Πόλη» του Κ. Χριστόπουλου χωρίς να κόβει τις γέφυρες και με την παράταξη της σημερινής «πλειοψηφίας».
Αντιμέτωπη με ανάλογους προβληματισμούς είναι και η πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – ανεξάρτητη πλέον Δημοτική Σύμβουλος Β. Σαμούρη η οποία όλο αυτό το διάστημα έκανε επαφές στην κατεύθυνση συγκρότησης συνδυασμού, αλλά η μη αλλαγή του εκλογικού νόμου φαίνεται πως την αναγκάζει να επανακαθορίσει τη στάση της.
Αντιμέτωπος με τα νέα δεδομένα βρίσκεται και ο Δ. Αϊβαλής ο οποίος μετά την εμπειρία των εκλογών του ’10 όπου δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, διαπιστώνει πως το ευνοϊκό σενάριο της καθόδου του ως υποψήφιος Δήμαρχος χωρίς κατ’ ανάγκη να έχει και το μίνιμουμ των απαιτούμενων υποψηφίων συμβούλων, δεν ισχύει πλέον με αποτέλεσμα να αναζητεί τρόπους παραμονής στο τοπικοαυτοδιοικητικό σκηνικό αλλά χωρίς το «βάρος» της συγκρότησης ψηφοδελτίου.
Ένα σενάριο τον εμφανίζει να αναζητεί τρόπους ένταξη τους σε κάποιο άλλο Δημοτικό Σχήμα.
Δύσκολα βάζει η μη αλλαγή του εκλογικού νόμου τόσο στο Χρ. Πατούχα, όσο και στους Α. Παναγιωτόπουλο, Δ. Πεφάνη και Ν. Οικονομόπουλο, οι οποίοι ναι μεν έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν ψηφοδελτίου, αλλά πλέον τα δεδομένα και τα μεγέθη – συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών – αλλάζουν γι’ αυτούς καθώς υποχρεώνονται να κάνουν νέους προγραμματισμούς.
Η διατήρηση του παλαιού εκλογικού νόμου για την ανάδειξη νέων Δημοτικών Αρχών, αναμφίβολα ευνοεί τους ήδη υπάρχοντες σχηματισμούς καθώς ξεκινούν από άλλη αφετηρία σε ότι αφορά τόσο την κατάρτιση συνδυασμού όσο και τον τρόπο με τον οποίο καλούνται να κινηθούν.
Για τους Γ. Δημαρά – ανεξάρτητα από τα όσα έχει στο εσωτερικό του – Κ. Χριστόπουλο, Κ. Πελετίδη, τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς δεν ξεκινούν από μηδενική βάση και παράλληλα έχουν το μηχανισμό που απαιτείται προκειμένου να φέρουν σε πέρας τον εκλογικό Γολγοθά
Πηγή: patrapress.blogspot.gr/
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου