ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηλεία: «Να σταματήσει το έγκλημα...»


 
«Φρένο» στην ανεξέλεγκτη ρίψη των απορριμμάτων του δήμου Πύργου αλλά και την απομάκρυνση ακόμα και της τελευταίας σακούλας των σκουπιδιών που έπεσαν στο Φραγκαπήδημα ζήτησαν χθες οι κάτοικοι της Αμαλιάδας και των γύρω χωριών στην κινητοποίηση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στην είσοδο του Φραγκαπηδήματος.

Με κύριο σύνθημα «Να σταματήσει το έγκλημα» οι κάτοικοι της Αμαλιάδας, των γύρω χωριών, οι εκπρόσωποι των φορέων, των δημοτικών παρατάξεων, των κομμάτων, ζήτησαν να σταματήσει κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής που θέτει παράλληλα σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων…

Πρώτος τον λόγο στη συγκέντρωση έλαβε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Πέτρος Παπαδάτος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να βροντοφωνάξουμε τέρμα στα εγκλήματα. Γιατί μπορεί η Ηλεία να έχει γενικότερο πρόβλημα στη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά εδώ συντελείται το μεγαλύτερο έγκλημα. Εναπόθεσαν τα σκουπίδια του αδιεξόδου τους πάνω στα νέα πευκάκια. Το έγκλημα ξεκίνησε στο Ποτόκι, συνεχίστηκε στις όχθες του Αλφειού, του μεγάλου ποταμού της Ηλείας, για να ολοκληρωθεί εδώ, στο Φραγκαπήδημα. Λύση υπάρχει αλλά είναι ακριβή. Καμία όμως λύση που προστατεύει τη δημόσια υγεία δεν είναι ακριβή.

Δεν είναι μόνο τα νομικίστικα τερτίπια της Δημοτικής Αρχής του Πύργου που δεν κατάφερε να βρει λύση. Το θράσος περισσεύει. Κάποιοι θεώρησαν ότι η σιωπή μας είναι αποδοχή της αποτυχίας τους.  Ο αγώνας δεν είναι μόνο για να σταματήσει το έγκλημα της εναπόθεσης των σκουπιδιών, αλλά να φύγει και η τελευταία σακούλα με σκουπίδια. Αυτή, σήμερα, είναι η αρχή για να φύγει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Το λόγο στη συνέχεια έλαβε ο πρόεδρος του Αλποχωρίου κ. Χρήστος Κατσίγιαννης ο οποίος τόνισε: «Καλώ τους κατοίκους όλων των γύρω χωριών να μην τα παρατήσουν. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσει η ανεξέλεγκτη ρίψη των σκουπιδιών. Να προστατεύσουμε την υγεία των παιδιών και των εγγονιών μας. Ας πάρουν επιτέλους μια σωστή απόφαση, ας βρουν τη σωστή λύση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Καρδαμά κ. Γιάννης Ευθυμιόπουλος είπε: «Πρέπει να αντιδράσουμε. Η περιοχή μας δεν μπορεί να αντέξει αυτή την ανεξέλεγκτη ρίψη των απορριμμάτων. Τα γύρω χωρά θα δεχτούν σοβαρό πλήγμα στη δημόσια υγεία. Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό, να μην δεχτούμε την υποβάθμιση και την καταστροφή της περιοχής μας».
 Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν πολίτες από την Κορυφή, το Βούναργο, την Ξυλοκέρα, το Αλποχώρι, τη Μυρτιά του Δήμου Πύργου και τον Καρδαμά, τα Δουνέϊκα και την Αμαλιάδα του Δήμου Ήλιδας με κοινή θέση ότι η χρήση του συγκεκριμένου χώρου θα δημιουργήσει εξίσου σοβαρά προβλήματα από όσα θα λύσει.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν επίσης ο Επικεφαλής της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ήλιδας κ. Άγγελος Κολόσακας ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης εκφράζει την αντίθεσή της σε αυτό το έγκλημα. Αναζητούμε λύση σε ένα ακόμα έγκλημα που είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια», ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Δουνείκων και ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών υποβαθμισμένων περιοχών Αμαλιάδας.

Πηγή: pyrgospress.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video