ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηλεία: «Εξαφανίστηκαν» οι αγροτικοί δρόμοι!


 
Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι αγροτικοί δρόμοι στα δημοτικά διαμερίσματα Γερακίου και Περιστερίου του δήμου Ήλιδας, καθώς δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα από την κακοκαιρία που επικράτησε κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου στην περιοχή.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι, προκάλεσαν σοβαρά κατολισθητικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα αγροτικοί δρόμοι να υποχωρήσουν, σε πολλά σημεία έχουν γίνει αδιάβατοι, ενώ από την κακοκαιρία δεν γλίτωσαν ούτε τα γεφύρια.

Έπεσε το βουνό
Η κατάσταση στο δημοτικό διαμέρισμα Περιστερίου είναι τραγική, ενώ για ακόμη μία φορά αποκλείστηκε ο δρόμος Περιστέρι- Οινόη, αφού κατέρρευσε μεγάλο τμήμα του βουνού στη θέση «Λεσσά». Στο συγκεκριμένο σημείο δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα και οι όποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να βρίσκονται αποκομμένοι από τις περιουσίες τους, αφού δεν είναι δυνατή η διέλευση των οχημάτων.
Κάποιοι εκτιμούν, ότι αυτή τη φορά στην πτώση τμήματος του βουνού στο δρόμο, εκτός από την σφοδρή κακοκαιρία συνέτεινε και η ισχυρή σεισμική δόνηση που έπληξε την Κεφαλονιά και ήταν ιδιαίτερα αισθητή και στο δήμο Ήλιδας.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι στο Περιστέρι έχουν περιέλθει σε απόγνωση, αφού δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα χωράφια και τις στάνες τους και ζητούν άμεσα λύση, ενώ σοβαρό πρόβλημα εντοπίζεται και στο δρόμο Γερακίου- Περιστερίου, αφού φερτά αντικείμενα έχουν καταλάβει το οδόστρωμα και απαιτείται καθαρισμός, για να είναι εφικτή η διέλευση των οχημάτων.
«Πρέπει άμεσα να γίνουν παρεμβάσεις, γιατί η κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από τραγική. Έχουμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη το δήμο Ήλιδας και έπρεπε να είχαν ληφθεί μέτρα. Αυτή τη στιγμή οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στο Περιστέρι δεν μπορούν να πάνε στις περιουσίες τους. Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι της περιοχής έχουν διαλυθεί και πρέπει να αποκατασταθούν οι ζημιές» ανέφερε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου κ. Θανάσης Σεϊντής.

Η Σοχιά απειλεί τους παρόχθιους
Σοβαρά όμως είναι και τα προβλήματα στο δημοτικό διαμέρισμα Γερακίου, καθώς σημειώθηκαν κατολισθήσεις στα πρανή της Σοχιάς στην είσοδο του δημοτικού διαμερίσματος, ενώ πολλά είναι τα προβλήματα σε γεφύρια, κυρίως στα ανατολικά του Γερακίου, εκεί που βρίσκεται η πρώτη γέφυρα της Σοχιάς.
Εξαιτίας της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί κινδυνεύουν παρόχθιες ιδιοκτησίες και ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Γιώργος Κατσαντώνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
«Είναι πάρα πολλά τα προβλήματα και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν σπίτια και οικόπεδα που βρίσκονται κατά μήκος της Σοχιάς. Η βροχή και οι άνεμοι είχαν τόσο μεγάλη ένταση, που δεν άντεξαν ούτε τα γεφύρια και παρασύρθηκαν από τα νερά. Χρίζει άμεσης επέμβασης η περιοχή» σημείωσε ο κ. Κατσαντώνης.
Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσαν ούτε τα δημοτικά διαμερίσματα στην περιοχή της Πηνείας και υπάρχουν πολλά προβλήματα σε αγροτικούς δρόμους και γέφυρες, στα δημοτικά διαμερίσματα Λάττα, Λαγανά και Ροδιά. Μεγάλες κατολισθήσεις σημειώθηκαν και στην ευρύτερη περιοχή της Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί η ιερά μονή του Σωτήρος. Για το συγκεκριμένο σημείο επιστρατεύτηκαν μηχανήματα του δήμου Ήλιδας, τα οποία και απομάκρυναν τα χώματα που είχαν κατακλύσει το οδόστρωμα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς το Μοναστήρι, αφού το πρωί της Κυριακής έπρεπε να γίνει προγραμματισμένο μνημόσυνο.

Πηγή: pyrgospress.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video