ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πάσχετε από διαβήτη; Αυτός είναι ο σωστός τρόπος μαγειρέματος του φαγητού

Τα φαγητά που προορίζονται για τους διαβητικούς πρέπει να είναι μαγειρεμένα με συγκεκριμένο τρόπο προκειμένου να αποφεύγονται οι παρενέργειες.

Στο πλαίσιο έρευνας, αμερικανοί επιστήμονες χώρισαν ένα μεγάλο αριθμό διαβητικών σε δύο ομάδες και τους υπέβαλαν σε κοινό διαιτολόγιο. Η μοναδική διαφορά ήταν ότι τα άτομα της...
πρώτης ομάδας μαγείρευαν με κανονικούς ρυθμούς, ενώ εκείνα της δεύτερης προετοίμαζαν αργά το φαγητό τους, σε χαμηλές θερμοκρασίες, ώστε να αποτραπεί η ανάπτυξη τοξικών ουσιών, γνωστών ως «τελικών προϊόντων της γλυκονοζυλίωσης (AGEs)».

Τα εν λόγω παράγωγα προκύπτουν από την ταυτόχρονη ζέση των σακχάρων, πρωτεϊνών και λιπών που περιέχονται στις τροφές.


Όταν οι ερευνητές σύγκριναν τα δείγματα αίματος που παρέλαβαν από τους συμμετέχοντες μετά το πέρας της μελέτης, διαπίστωσαν ότι τα άτομα της πρώτης ομάδας είχαν υψηλά επίπεδα των τοξικών ουσιών AGEs σε σχέση με τα άτομα της δεύτερης ομάδας. Επιπλέον, διέθεταν αυξημένα επίπεδα μιας ουσίας, η οποία ευθύνεται για την εκδήλωση φλεγμονής στα τοιχώματα των αγγείων.
Το συμπέρασμα της έρευνας είναι ότι το αργό βράσιμο των φαγητών που προορίζονται για τους διαβητικούς μπορεί να τους προφυλάξει από την εκδήλωση σοβαρών αγγειακών παθήσεων.
Αντίθετα, η προετοιμασία των φαγητών σε υψηλές θερμοκρασίες αυξάνει τα επίπεδα ανάπτυξης τοξικών ουσιών, που είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τον οργανισμό όσων πάσχουν από διαβήτη.
Πηγή: onmed.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video