ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμα αρχαιοκάπηλου στην Αιτωλία

Δράστης είναι ένας 51χρονος ημεδαπός που κατείχε πληθώρα αρχαίων αντικειμένων και όπλων

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τμήματα αγγείων, μολύβδινα σφαιρίδια, όπλα και πυρομαχικά
 
Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός ακόμα αρχαιοκάπηλου στην Αιτωλία και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του για κατοχή αρχαίων αντικειμένων, όπλων, πυρομαχικών και βεγγαλικών.

Ειδικότερα....

 χθες (1-4-2016) το μεσημέρι, στη Μαγούλα Μεσολογγίου, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τιμήματος Αιτωλικού, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, αξιοποιώντας στοιχεία και πληροφορίες, ενήργησαν έρευνα στην οικία του 51χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και υπαλλήλου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, όπου μεταξύ άλλων, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής αρχαία αντικειμενα:








•    Τμήμα και χείλος πίθου,
•    Καλυπτήρια κεραμίδα,
•    Μία πήλινη πυραμιδοειδής αγνύθα,
•    Εννέα  τμήματα αγγείων από τα οποία ορισμένα ήταν με τη λαβή και τη βάση τους,
•    Δύο  πήλινα υφαντικά βάρη,
•    Ένα  κουμπί από στεατίτη,
•    Οκτώ αμυγδαλώσχοιμες μολύβδινες βολίδες,
•    Επτά  σφαιρικές μολύβδινες βολίδες,
•    Ένα μολύβδινο ζάρι,
•    Ένα  σιδερένιο καρφί,
•    Μία χάλκινη περόνη,
•    Δύο μολύβδινα μικρά βαρίδια,
•    Πέντε μολύβδινα μικροαντικείμενα (τμήματα συνδέσμων),
•     Ένα μαρμάρινο αρχιτεκτονικό μέλος ανωδομής με έγγλυφη διακόσμηση, με μήκους σαράντα ένα εκατοστών
•     Πλίνθος μέγιστου μήκους εξήντα έξι εκατοστών και μέγιστου ύψους σαράντα πέντε εκατοστών.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω αντικείμενα που υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου περί όπλων και βεγγαλικών :

•    Δυο πιστολια replica
•    Ένα περίστροφο replica,
•    Eνα δίκαννο κυνηγετικό όπλο,
•    -11- φυσίγγια πυροβόλου όπλου διαφόρων διαμετρημάτων
•    -84- κροτίδες και -36- τεμάχια πυροτεχνημάτων,
•    Ένα σπαθί συνολικού μήκους -32- εκατοστών και μία λάμα σπαθιού μήκους -36- εκατοστών, 
•    Έναν ανιχνευτή μετάλλων καθώς επίσης και δύο (2) αυτοσχέδιες βέργες για την ανίχνευση μεταλλικών αντικειμένων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 51χρονου θα υποβληθεί άμεσα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ η έρευνες για τον εντοπισμό του βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

***
ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΤΗΣ Δ.Α. ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σε ελέγχους που ενήργησαν οι αστυνομικοί των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, χθες 1-4-2016, στο πλαίσιο των τακτικών εποχούμενων περιπολίων της, συνελήφθησαν συνολικά οκτώ (8) άτομα ημεδαποί - αλλοδαποί στη Ναύπακτο και το Αιτωλικό για διάφορα ποινικά αδικήματα όπως (Νόμος περί όπλων, Νόμος περί αλλοδαπών, Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, Ηχορύπανση και Ναρκωτικά) .

Πιο συγκεκριμένα :

•    Στην περιοχή του Αιτωλικού συνελήφθησαν:
Ένας αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 23 ετών για παράνομη είσοδο στην χώρα μας. Ένας ημεδαπός ηλικίας 57 ετών για μη ανανέωση της Άδειας Κατοχής Κυνηγετικού Όπλου. Δύο (2) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών –ηρωίνη 4,5 γραμμαρίων και μικροποσότητα κάνναβης, ηλικίας 26 και 27 ετών.

•    Στην περιοχή της Ναυπάκτου συνελήφθησαν :
Ένας ημεδαπός ηλικίας 34 ετών για μη ανανέωση της Άδειας Κατοχής Κυνηγετικου Όπλου. Ένας ημεδαπός ηλικίας 23 ετών για οδήγηση αυτοκινήτου στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης. Δύο ημεδαποί ηλικίας 42 και 55 ετών ως υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος για ηχορύπανση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου

***
Mεταπτυχιακά διπλώματα απονεμήθηκαν στους σπουδαστές της 19ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας
Τα διπλώματα απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης 
Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα (01.04.2016) το μεσημέρι, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης απένειμε τα Μεταπτυχιακά διπλώματα στους δεκαπέντε (15) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 19ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.
Σπουδαστές ήταν ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Κυπριακής Αστυνομίας.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. Αθηναγόρας, συνεπικουρούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο, ενώ ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Γιαννόπουλος, πραγματοποίησε ομιλία για την τελετή αποφοίτησης και απονομής των Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων.
Στην τελετή παρέστησαν από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Ιωάννης Δέδες, ο Βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Δημήτριος Καβαδέλας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος Ιωάννης Μανουσογιαννάκης, ως εκπρόσωπος του κόμματος, ο Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας του πολιτικού κόμματος Το Ποτάμι Ανδρέας Τσιτσιλιάνος, ως εκπρόσωπος του κόμματος, ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλειος Σπύρου, ως εκπρόσωπος του κόμματος, καθώς και η Χριστίνα Μελετιέ, ως εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Παρέστησαν, ακόμα, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς, ο Υπαρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, εκπρόσωποι των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Επιπλέον, παραβρέθηκαν ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης & Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Μωυσίδης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρωπίνου Δυναμικού, Ταξίαρχος Αχιλλέας Σκανδάλης, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας , καθώς και ανώτεροι και ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές της Σχολής και συγγενείς των αποφοίτων.
Σημειώνεται ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας.
Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video