ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

«Αιτωλών & Ακαρνάνων Γεύσεις από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στη σπουδαία 31η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα»

Στις 6 & 7 Ιουνίου στην  πόλη του Μπρίντιζι, ολοκληρώθηκαν οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της  31η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα .
Με τον αριθμό των επισκεπτών της Regata να ξεπερνά τις τριάντα χιλιάδες, όπως εκτιμάται από τους  διοργανωτές, το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έδωσε το «παρών», προκειμένου να ενισχύσει την εξωστρέφεια και

την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων του νομού.


Μέσα από ένα εξαιρετικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που συμπεριλάμβανε δράσεις έκθεσης, γευσιγνωσίας & γαστρονομίας Μεσογειακών προϊόντων και συνταγών,  τα Αιτωλοακαρνανικά προϊόντα άνοιξαν πανιά και ταξίδεψαν τους φίλους του ιστιοπλοϊκού αθλητισμού και τους συμμετέχοντες στην 31ηRegata Μπρίντιζι – Κέρκυρα στην πλούσια σε γαστρονομικό πλούτο και ιστορία πολιτισμού Αιτωλική και Ακαρνανική γη.

Η φέτα και το Γιαούρτι της Ορεινής Τριχωνίδας, του Βάλτου & του Ξηρόμερου, τα Π.Ο.Π. τυριά τις Αμφιλοχίας, οι ελιές Αγρινίου και Καλαμών,   το Βραχωρίτικο και Μεσολογγίτικο Ούζο & Τσίπουρο, τα αυγοτάραχα του Αιτωλικού, τα κρασιά του Θέρμου και του Αγρίνιου, το εξαιρετικό μέλι των παραγωγών μας, καθώς και τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Ρίγανης,  παντρεύτηκαν με το πεκορίνο του Οστούνι και την στρατσιατέλλα  του Αλμπερομπέλλο, με το καπνιστό καπόκολλο του Τάραντο, τα φημισμένα για το άρωμά τους πομοντόρι του Πέτσε ντι Γκρέκο  και τα πολυβραβευμένα κρασιά της περιοχής του Μπρίντιζι, ταξιδεύοντας τους καλεσμένους μέσα από την Θάλασσα της Αδριατικής & του Ιονίου αναδεικνύοντας για άλλη μια φόρα την μοναδικότητα της Μεσογειακής Διατροφής και της γαστρονομικής κληρονομίας μας.
 
Οι εταιρίες που πήραν μέρος στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την περιοχή μας και βελτίωσαν σημαντικά τη εξωστρέφεια των προϊόντων τους ήταν οι:

Αποστάγματα: Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος -  Αφοί Τρικενέ Ο.Ε - Πασιοπουλος ΑΕΒΕ.

Οίνος : Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε.

Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά: Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. – Βασιλείου Τυροκομικά Α.Β.Ε.Ε - Καρούσος  Σταύρος A.E. - Τζίφρης Τυροκομικά - Πετράτος Μηνάς του Γεώργιου – Καρελακης ΦΕΤΑ.

Ελαιοκομικά προϊόντα :ΓΑΙΑ Α.Ε. -  Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε. - Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου.

Αυγοτάραχο - Άλας : Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε  - ΑΛΑΤΙ Φλώρος

Μέλι :  ΤheHoney Five Χαλιμούρδα Τσιακανίκα Χρυσούλα – Σαράκης Βασίλης Το Ακαρνανικό – Λιαροκάπης Θεόδωρος Αιτωλοακαρνανική.

Παραδοσιακά ζυμαρικά & προϊόντα : Γραμμένου Αικατερίνη ‘Ο Κήπος των Εσπερίδων’.

Smart Luxury Hotel: MARPESSA

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ




Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video