ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απ. Κατσιφάρας: Κλειδί για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η έγκαιρη ολοκλήρωση έργων, ώστε να προχωράμε στο άνοιγμα των νέων

Απ. Κατσιφάρας: Κλειδί για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η έγκαιρη ολοκλήρωση έργων, ώστε να προχωράμε στο άνοιγμα των νέων

«Το κλειδί στην υπόθεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι η ολοκλήρωση των έργων στο απαιτούμενο χρονοδιάγραμμα, ώστε έτσι να μην σπαταλούνται άσκοπα πόροι και να προχωράμε στο “άνοιγμα” μιας νέας γενιάς έργων. Αν κατανοήσουμε ορθά αυτές τις αλληλένδετες ενέργειες, τότε θα έχουμε ένα βιώσιμο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας, η οποία υλοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια με θέμα την κατάρτιση και υλοποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (συγχρηματοδοτούμενο και εθνικό σκέλος) της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας, ζητώντας από τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης επιτάχυνση των έργων που υλοποιούνται.

«Η χώρα μας διαθέτει δύο σημαντικά οικονομικά εργαλεία που έχουν μια δυναμική, το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο είναι ένα δυναμικό, κρίσιμο και ουσιαστικό εργαλείο. Για να έχουμε την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση θα πρέπει να κατανοήσουμε το πλαίσιο, το θεσμικό και το διοικητικό. Θέλουμε σταδιακά να περάσει και ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο, να πάμε ένα βήμα πιο πέρα. Παλιότερα είχαμε τους επενδυτικούς ΚΑΠ, πλέον όμως δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ εκεί. Χωρίς να σταματήσουμε να τους διεκδικούμε, μπορούμε με μεγαλύτερη ευελιξία μέσα από το ΠΔΕ να προσεγγίσουμε ανάγκες αναπτυξιακές. Θα μπορούσε να σηκώνει ένα μεγαλύτερο αναπτυξιακό βάρος. Είμαστε προετοιμασμένοι να το διεκδικήσουμε και να το πετύχουμε» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης.

«Η Περιφέρειά μας προσπαθεί να αξιοποιεί αποτελεσματικά κάθε διαθέσιμο πόρο μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, τόσο προς τη κατεύθυνση της υλοποίησης αναπτυξιακών έργων, όσο και στην ενίσχυση των Ιδιωτικών Επενδύσεων μέσω των Αναπτυξιακών Νόμων. Στο πλαίσιο αυτό, αξιοποιούνται αποτελεσματικά και οι πόροι που διατίθενται μέσω ειδικών και στοχευμένων Συλλογικών Αποφάσεων Έργων της Περιφέρειας (ΣΑΕΠ), όπως η ΣΑΕΠ401 (τέως Ταμείο Μολυβιάτη), η ΣΑΕΠ501 (επαναλαμβανόμενων δράσεων), καθώς και η ΣΑΕΠ801 για την αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών, ενώ ως επιβράβευση των προσπαθειών μας, η Περιφέρεια έχει ανακηρυχθεί ως μία εκ των τριών Ευρωπαϊκών Επιχειρηματικών Περιφερειών για το έτος 2017 και ήδη υλοποιεί τις δράσεις της εγκριθείσας επιχειρηματικής στρατηγικής μέσω της Συμμαχίας για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα (ΣΕΑΔΕ)» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκ μέρους του Γ.Γ. ΕΣΠΑ και Δημοσίων Επενδύσεων, ο προϊστάμενος του τμήματος Διονύσης Γρουζής, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Πηνειού Αλέξης Καστρινός, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού, όσο και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη των Φορέων Υλοποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.



Περιφερεια Δυτικής Ελλάδας">
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video