ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΔΙΕΞΟΔΟΣ - "ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ" - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

«ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ»

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της «Διεξόδου»

 για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Η «Διέξοδος» συμμετέχοντας στη μεγάλη «γιορτή» των Μουσείων που διοργανώνεται κάθε χρόνο τη 18η Μαΐου, γνωστή ως  Διεθνής Ημέρα Μουσείων, υλοποιεί για τους μικρούς της φίλους το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Όλοι διαφορετικοί  αλλά όλοι ίσοι»...


Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν την έννοια των ανθρώπινων  δικαιωμάτων, να προβληματιστούν σχετικά με την καταπάτησή τους, ιδιαίτερα των δικαιωμάτων των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες, και να αναλάβουν δράση για την προστασία τους.

«Ποια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα; Τι είναι η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων; Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες;» Σε αυτά και σε πολλά αλλά ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απάντηση μέσα από παιχνίδια λόγου, γραφής, κίνησης και εικαστικών δημιουργιών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού και θα ολοκληρωθεί σε τρεις Σαββατιάτικες συναντήσεις (13, 20 και  27/5/2017) στις 11 το πρωί,   στον χώρο της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης της "Διεξόδου"  (Ράγκου 5).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν  να απευθύνονται  στον χώρο υποδοχής του Ιστορικού Μουσείου της «Διεξόδου»  (Αθανασίου Ραζή-Κότσικα 23) κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του (Τετάρτη έως και Κυριακή 11-1 το πρωί και 7:30-9:30 το απόγευμα).

Λόγω του  περιορισμένου αριθμού  συμμετοχών θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικών προγραμμάτων  της «Διεξόδου» Γρηγόρη Δουλιώτη, Φιλόλογο MSc Πολιτιστικής Διαχείρισης και θα υλοποιηθεί από τον ίδιο σε συνεργασία με τη Φιλόλογο και υπεύθυνη της Πολιτιστικής Βιβλιοθήκης  Μαρίνα Κατσάνου.

www.diexodos.com.gr

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video