ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, περιόδευσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου

Κλιμάκιο της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Νίκο Μωραΐτη,  περιόδευσε την Παρασκευή 28 Απρίλη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου.

Ο Νίκος Μωραΐτης είπε μεταξύ άλλων:
Το ΚΚΕ έγκαιρα κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση, και επεσήμανε την αναγκαιότητα άμεσης λήψης μέτρων. Βρισκόμαστε λίγες ώρες πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τα προβλήματα είναι εκρηκτικά. Ίσως να υπάρχει μια διαφοροποίηση από περιοχή σε περιοχή, αλλά δεν παύουν να είναι στην ουσία εκρηκτικά. Σε ότι αφορά κατ΄ αρχάς το έμψυχο υλικό υπάρχει εργασιακός μεσαίωνας, αφού...
 υπάρχουν εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων: μόνιμοι, πενταετούς θητείας και εποχικοί. Προβλήματα υπάρχουν και στο μηχανολογικό εξοπλισμό, στα αυτοκίνητα και σε άλλο εξοπλισμό. Αφού είναι απαρχαιωμένος ο στόλος, με πεπαλαιωμένα αυτοκίνητα, και δεν μπορούν να αλλάξουν ούτε ελαστικά. Είναι σοβαρά προβλήματα. Υπάρχουν και περιπτώσεις ακόμα που οι πυροσβέστες προχωρούν στην αλλαγή ελαστικών με δικά τους χρήματα. Όλα αυτά είναι απόρροια μιας πολιτικής που ακολουθείται εδώ και χρόνια. Δεν είναι μόνο τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να επιταχύνθηκε λόγω της κρίσης. Έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σημαντική μείωση του προϋπολογισμού στο Πυροσβεστικό Σώμα. Τη φετινή χρονιά η κυβέρνηση διατήρησε στις Πιστώσεις του Τακτικού Προϋπολογισμού, διαφορά 120 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τους ήδη πετσοκομμένους προϋπολογισμούς προ κρίσης. 
Κλείνοντας την ομιλία του είπε ότι στόχος του ΚΚΕ είναι να ανοίξει μια κουβέντα με τους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από λαϊκές οικογένειες. Φέραμε το ζήτημα στη Βουλή, θα το ξαναφέρουμε, επισήμανε. Προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα, περιοδεύοντας σε όλη τη χώρα, αλλά είναι και δικιά σας υπόθεση. Εναπόκειται και σε εσάς να πάρετε πρωτοβουλίες μέσα από το συνδικαλιστικό σας όργανο. 
 Επίσης τους κάλεσε να δώσουν αγωνιστικό παρών στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη πλατεία  Δημοκρατίας στο Αγρίνιο
Ακολούθησε διάλογος με τους πυροσβέστες στη διάρκεια του οποίου επισημάνθηκαν μια σειρά από προβλήματα με τα οποία βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, όπως:
  • Υπάρχουν σήμερα εργαζόμενοι τριών ταχυτήτων -μόνιμοι, 5ετούς θητείας, εποχικοί
  • Ελλείψεις σε ελαστικά των αυτοκινήτων, αλλά και ελλιπής συντήρηση των πλαστικών, τις περισσότερες φορές, ομβροδεξαμενών, κρουνών κ.λπ.
  • Την μη λειτουργία του πρώην αεροδρομίου Αγρινίου ώς αεροδρόμιο δασοπυρόσβεσης 
  • Το κτίριο που στεγάζει σήμερα την ΠΥ Αγρινίου και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε ότι αφορά την χωρητικότητα του, καθώς και σοβαρές ελλείψεις σε χώρους υγιεινής (υπάρχει μόνο μια κοινή τουαλέτα για τους άνδρες και γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος) και σοβαρό πρόβλημα στο χώρο του πάρκινγκ. 


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video