ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Περιφέρεια: 5η Συνάντηση για το πρόγραμμα CREADIS3 στην Πάτρα- Ενισχύονται η θεατρική και κινηματογραφική δημιουργία

Περιφέρεια: 5η Συνάντηση για το πρόγραμμα CREADIS3 στην Πάτρα- Ενισχύονται η θεατρική και κινηματογραφική δημιουργία

Στους στόχους και στις προβλέψεις του έργου CREADIS3, που αποβλέπει στην ανάδειξη της θεατρικής και κινηματογραφικής δημιουργίας, αναφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας στο πλαίσιο συνάντησης που φιλοξενήθηκε στο θέατρο «Λιθογραφείον» στην Πάτρα.

Ως γνωστόν το έργο CREADIS3 Interreg Europe (SmartSpecialisationCreativeDistricts - Δημιουργικές Περιοχές έξυπνης εξειδίκευσης), ενισχύει και προωθεί αποδοτικές στρατηγικές για τις πολιτιστικές βιομηχανίες σε συνάφεια με την προαγωγή της έρευνας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας της τοπικής οικονομίας.

Η 5η Συνάντηση Εργασίας (Stakeholder Group Meeting) οργανώθηκε από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, που είναι ένας απ’ τους έξι συνολικά φορείς υλοποίησης του έργου σ’ ευρωπαϊκή κλίμακα.

Αυτή την φορά ο λόγος δόθηκε στο Θεατρικό και Κινηματογραφικό δημιουργικό οικοσύστημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Εκπρόσωποι θεατρικών χώρων-σκηνών, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, του Δήμου Πατρέων, των Διεθνών Φεστιβάλ Πάτρας, Δήμου Ήλιδος και Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (κινηματογράφου για νέους και παιδιά), της πανεπιστημιακής κοινότητας, μέλη ΚΟΙΝΣΕΠ και Start-ups καθώς και τοπικοί καλλιτέχνες ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δράσεις που προωθεί το έργο και διατύπωσαν προτάσεις και παρατηρήσεις.

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της Συνάντησης παρουσιάστηκε και η λειτουργία της πλατφόρμας διαβούλευσης (www.creadis3ptapde.gr), στην οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταγράψουν τις προτάσεις και τα σχόλια τους, συμμετέχοντας σ’ έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Παράλληλα, η πλατφόρμα διαβούλευσης του έργου CREADIS3 θα λειτουργήσει και ως εργαλείο, σε συνέργεια με τη διαβούλευση του Σχεδίου Δράσης «Ενίσχυση των δημιουργικών επιχειρήσεων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτική Ελλάδα 2014-2020, εν όψει της επικείμενης πρόσκλησης χρηματοδότησης, ύψους 7,8 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Καρπέτας, σε συνεργασία με τα στελέχη της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού θα ληφθούν υπόψη όλες οι παρατηρήσεις που διατυπώθηκαν και θα γίνει προσπάθεια ώστε να ενσωματωθούν στην πρόσκληση, με βάση πάντα τις δυνατότητες που δίνει το κανονιστικό πλαίσιο.



Περιφερεια Δυτικής Ελλάδας">
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video