ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το εργαστήριο INTERACT του τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» για τα παιδιά «Ανακαλύπτουμε και Στηρίζουμε τις Παιδικές Δεξιότητες»

Η Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων που στοχεύουν στην ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ/FEAD (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους), συνεργάζεται με το τμήμα Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Δυτ. Ελλάδας (Εργαστήριο INTERACT) και το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» για μία διατομεακή δράση με επίκεντρο τα παιδιά των ωφελουμένων ΤΕΒΑ ηλικίας 4 έως 6 ετών και τους γονείς.

Με δεδομένο ότι δεξιότητες ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας και κοινωνικοί παράγοντες συσχετίζονται με την ψυχοκοινωνική εξέλιξη του παιδιού, και δυνητικά με την μαθησιακή του πορεία είναι σημαντικό για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ,να υλοποιηθούν δράσεις ενημέρωσης, πρώιμηςανίχνευσης, στήριξης και αυτοεκτίμησης με στόχο την συμβολή στην εξασφάλιση ισότιμων ευκαιριών που, μεταξύ άλλων, δρουν αντισταθμιστικά στις κοινωνικές ανισότητες που προκαλούνται λόγω της οικονομικής κρίσης. Οι συνεργάτες και το επιστημονικό προσωπικό της Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του εργαστηρίου INTERACT του Τμήματος Λογοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. και του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων, συνενώνουν τις δυνάμεις τους διατομεακά και με οργανωμένο τρόπο προσεγγίζουν παιδιά 4-6 ετών δικαιούχων ΤΕΒΑ και γονείς για να συμβάλλουν με προτάσεις για την θετική συναισθηματική, γνωστική και κοινωνική τους ανάπτυξη. Στόχος της προσέγγισης είναι η αξιολόγηση της ομιλίας, του λόγου και της επικοινωνίας ώστε σε ένα πρώτο στάδιο να σχεδιαστούν δράσεις στήριξης των παιδικών δεξιοτήτων. Η αξιολογήσεις πλαισιώνονται από συμβουλευτική καθοδήγηση και ψυχοκοινωνική στήριξη των γονέων/κηδεμόνων, δράσεις δημιουργικής έκφρασης και προβολικές τεχνικές όπως εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφική για τα ίδια τα παιδιά καθώς και βιωματικές και εκπαιδευτικές δράσεις για μεγάλους και μικρούς όπως παραστάσεις και ξεναγήσεις με στόχο την ανάπτυξη «παιδοκεντρικής αντίληψης». Οι δράσεις θα πλαισιωθούν από κεντρική εκδήλωση με έκθεση κεραμικήςκαι άλλα δρώμενα για μικρούς και μεγάλους που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18:00 στην Αγορά Αργύρη.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2613620704 – 2613 613154, 2613620782 και στο email gd.dykm@pde.gov.gr



Περιφερεια Δυτικής Ελλάδας">
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video