ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έκαναν… Χριστούγεννα οι έμποροι -Ελπίδες για καλύτερη Πρωτοχρονιά

Καλή χαρακτηρίζεται από τους εκπροσώπους των εμπόρων της Πάτρας η περίοδος πριν από τα Χριστούγεννα καθώς διαπίστωσαν μεγάλο μέρος των χρημάτων του κοινωνικούς μερίσματος αλλά και των αναδρομικών που έλαβαν συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι στρατιωτικοί, το διδακτικό προσωπικού των Πανεπιστημίων κ.α., έπεσαν τελικά στην τοπική αγορά. Το περασμένο Σαββατοκύριακο, με σύμμαχο και τον καλό καιρό οι πολίτες γέμισαν τον κέντρο της Πάτρας κι εκτός από τις βόλτες τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης έκαναν και τα ψώνια τους.
Η πραγματική οικονομία ζεστάθηκε και οι έμποροι, με αυτές τις ενδείξεις, εκτιμούν ότι μπορεί να κινηθεί θετικά και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ενόψει της Πρωτοχρονιάς. Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτίου Δυτικής Ελλάδος, Γιώργος Βαγενάς, στους κόλπους των καταστηματαρχών της αχαϊκής πρωτεύουσας επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.
Η κίνηση στα καταστήματα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Βαγενά, σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο σε ορισμένα είδη όπως η ένδυση και η υπόδηση διαφάνηκε μια αυξητική τάση.
«Γενικά τα μαγαζιά κάνουν θετικό Χριστουγεννιάτικο απολογισμό. Εκείνα που πράγματι κινήθηκαν περισσότερο ήταν εκείνα με την υπόδηση και την ένδυση. Ουσιαστικά τις επόμενες μέρες την σκυτάλη παίρνουν τα καταστήματα με τα δώρα και τα παιχνίδια για τα παιδιά», σημειώνει ο κ. Βαγενάς.
Πριν ολοκληρωθεί και αυτή η περίοδος δεν μπορεί να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για το πώς κύλησε συνολικά το έτος όμως μια αρχική εκτίμηση είναι ότι στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχουν πλέον απώλειες σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.
Εκτιμάται ωστόσο ότι σε κάποιες περιοχές υπάρχει μια κάμψη μέχρι 10% η οποία όμως ισοσκελίζεται από την άνοδο που καταγράφουν έως 2%-3% αρκετές τουριστικές περιοχές που την περίοδο του καλοκαιριού πήγαν πραγματικά καλά.

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video