ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το carpooling κάνει θραύση στην Πάτρα!

Θέλεις να πας από την Πάτρα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα αλλά σκέφτεσαι τα έξοδα; Η μοίρα σου ως εκπαιδευτικό σ’ έστειλε μακριά από την Πάτρα και είσαι βέβαιος ότι τον μισό ή και παραπάνω μισθό σου θα τον χάσεις στις διαδρομές;
Με αυτά κατά νου δεκάδες ή ακόμα κι εκατοντάδες Πατρινοί καθημερινά μοιράζονται μια διαδρομή με άλλα άτομα που έχουν τον ίδιο προορισμό ή έστω περνάνε από την περιοχή στην οποία θέλουν να φτάσουν. Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν κάνουν car pooling.
Μια συνήθεια που εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του εξωτερικού, μάλιστα στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην Καλιφόρνια δημιουργήθηκε και σχετική νομοθεσία. Το car pooling ουσιαστικά, σημαίνει μοιράζομαι ένα αυτοκίνητο για μια κοινή διαδρομή. Όταν δηλαδή δύο ή παραπάνω άνθρωποι έχουν κοινή αφετηρία και κοινό προορισμό, χρησιμοποιούν ένα μοναδικό όχημα και όχι ο καθένας το δικό του.
Συνήθως εφαρμόζεται από το σπίτι στη δουλειά κι αντίστροφα όμως συχνά βρίσκεται εφαρμογή και για πιο μεγάλες μετακινήσεις όπως ένα ταξίδι. Τελευταία έχει διαδοθεί αρκετά και στους κόλπους των φοιτητών που θέλουν να ταξιδεύουν από και προς τον τόπο καταγωγής τους.
Η ανταλλαγή πληροφοριών και διαθέσιμων θέσεων, όταν δεν γίνεται μεταξύ συναδέλφων που εργάζονται στην ίδια περιοχή, γίνεται μέσω ειδικών ιστοσελίδων ή και σελίδων στο Facebook. Μια από τις πιο δημοφιλείς εκ των σελίδων στο Facebook λέγεται share the ride ;) κι έχει περίπου 30.000 μέλη.
Η πατρινή της εκδοχή share the ride- ΠΑΤΡΑ αριθμεί αυτή την στιγμή πάνω από 155 μέλη οι οποίοι καθημερινά ανταλλάσσουν πληροφορίες, διαδρομές και διαθέσιμες θέσεις μέσα στα αυτοκίνητά τους.



Διαβάστε παρακάτω τον σκοπό του share the ride- ΠΑΤΡΑ όπως αναφέρεται στο Facebook:
«Το Share The Ride απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να αποφύγουν τις μετακινήσεις από Πάτρα και προς Πάτρα με το ΚΤΕΛ και είναι διατεθειμένοι να συνταξιδέψουν με άλλους που έχουν τον ίδιο προορισμό εφόσον:
-Διαθέτουν αμάξι το οποίο δέχονται να μοιραστούν ή
-Διαθέτουν δίπλωμα ή -Διαθέτουν χρήματα για τα έξοδα της βενζίνης
Η ιδέα είναι όποιος ενδιαφέρεται να βρει συνταξιδιώτη να κάνει ανάρτηση στoν τοίχο αναφέροντας τον τόπο εκκίνησης, τον προορισμό, τις ημερομηνίες και αναλυτικότερες πληροφορίες πχ αν διαθέτει αμάξι, αν διαθέτει δίπλωμα κτλ Το share the ride είναι ένα group που βοηθάει στην αναζήτηση συνταξιδιωτών αλλά δυστυχώς δε μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια των διαδρομών. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί κατά την αναζήτηση και την επιλογή συνταξιδιωτών. Η επιλογή γίνεται με τα κριτήρια του καθενός.
Αυτό το group φιλοξενεί όλους τους φίλους του Share The Ride
Για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο σκοπός του group παρακαλούνται όλα τα μέλη να το χρησιμοποιούν για να ανακοινώνουν διαδρομές ή πληροφορίες σχετικά με μετακινήσεις.»

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video