ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Καμπάνες για την κατ' επάγγελμα τοκογλυφία- «Ήταν σαν να πήγαινα στο γιατρό και μου έδινε μία συνταγή»

Μία σοβαρή υπόθεση τοκογλυφίας εξέτασε τις τελευταίες μέρες το Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας. Πρόκειται για μία ιστορία με πρωταγωνιστές Ζακυνθινούς ενώ τις κατηγορίες αντιμετώπισαν δύο άτομα που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 9 χρόνων ο ένας για κατ΄ επάγγελμα τοκογλυφία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φυλάκιση 3 ετών για τον άλλον για άμεση συνέργεια σε δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι μετά από καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία

Ο δεύτερος κατηγορούμενος εισέπραττε τις επιταγές που δίνονταν στον πρώτο έτσι ώστε να μην εκτεθεί ο ίδιος ενώ ο δεύτερος σύμφωνα με τις κατηγορίες εισέπραττε μία προμήθεια.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι μετά από αρκετές επώνυμες καταγγελίες που έγιναν στην αστυνομία. Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν μάρτυρες οι οποίοι είχαν δανειστεί χρήματα από τους κατηγορούμενους. Άλλοι έκαναν λόγο για ανθρώπους που έκαναν τοκογλυφία κατ΄επάγγελμα ενώ άλλοι ανέφεραν πώς οι τόκοι που έδιναν για τα χρήματα που δανείζονται ήταν αντίστοιχοι με αυτούς των τραπεζών.
«Ήταν σα να πήγαινα σε έναν γιατρό και μου έδινε μία συνταγή. Αν ήθελα την έπαιρνα, αν δεν ήθελα δεν την έπαιρνα»

«Ήταν σαν να πήγαινα σε έναν γιατρό και μου έδινε μία συνταγή. Αν ήθελα την έπαιρνα, αν δεν ήθελα δεν την έπαιρνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας μάρτυρας ενώπιων του δικαστηρίου. Υπήρξαν και μάρτυρες που κατέθεσαν ότι από την πλευρά των κατηγορουμένων υπήρχαν πιέσεις και απειλές για την επιστροφή των χρημάτων και την καταβολή των τόκων. Υπήρξε μάλιστα κατάθεση μάρτυρα ο οποίος υπό την πίεση των απειλών πυροβόλησε με καραμπίνα κατά των δανειστών του. 

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video