ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Εισαγγελική παραγγελία για την “μπλε φάλαινα”




Πηγή...https://www.patris.gr


ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Εισαγγελική παραγγελία για την “μπλε φάλαινα”


Στα… δίκτυα της «μπλε φάλαινας» μπλέκουν ανήλικα παιδιά και  για μία ακόμα φορά, μετά από παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, η Εισαγγελία Ηρακλείου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή γονέων, εκπαιδευτικών και όλων όσοι ασκούν την επιμέλεια παιδιών.

Όπως τονίζει, πρόκειται για ένα επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» κατά το οποίο τα παιδιά μπορεί να αυτοτραυματιστούν ή ακόμα και να οδηγηθούν στον θάνατο.
Εξηγεί πως ο διαχειριστής του «παιχνιδιού» αυτού έρχεται σε επαφή με ανηλίκους μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, των οποίων ζητά όλα τα προσωπικά τους στοιχεία. Ακολούθως, ο ανήλικος καλείται να λάβει μέρος σε σειρά δοκιμασιών προκλήσεων διάρκειας 50 ημερών λαμβάνοντας οδηγίες από άγνωστο πρόσωπο, που καλείται: «επικεφαλής».
Οι δοκιμασίες αυτές ξεκινούν ως απλές και εύκολες (π.χ. να ακούσει νυχτερινές ώρες ένα συγκεκριμένο τραγούδι) και δυσκολεύουν σταδιακά (π.χ. να παρακολουθήσει ένα συνταρακτικό βίντεο, να χαράξει λέξεις σύμβολα στο σώμα του) μέχρι την τελική πράξη αυτοκαταστροφής (πράξη αυτοκτονίας) που οδηγεί στον θάνατο. Κάθε φορά δε, που ολοκληρώνεται μία τέτοια δοκιμασία, ο ανήλικος είναι υποχρεωμένος να στείλει μία φωτογραφία ή βίντεο, προς απόδειξη ολοκλήρωσης της δοκιμασίας.
Αξίζει να επισημανθεί ότι σε περίπτωση που κάποιος ανήλικος επιθυμεί να διακόψει τη συμμετοχή του στο «παιχνίδι», εξαπολύονται εκ μέρους του διαχειριστή απειλές που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το υποψήφιο θύμα και να το αποτρέψουν να εγκαταλείψει το «παιχνίδι».
Η Εισαγγελία Ηρακλείου σημειώνει πως περίπου 130 παιδιά έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία στη Ρωσία ενώ κρούσμα τραυματισμού με πτώση από το β΄ όροφο πολυκατοικίας σημειώθηκε με 17χρονο Έλληνα.
«Προς αποφυγή τέτοιων κρουσμάτων στην περιοχή του Ηρακλείου, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ τους γονείς, εκπαιδευτικούς και όσους άλλους έχουν την επιμέλεια ανηλίκων, να επαγρυπνούν και σε κάθε περίπτωση που υποπτευτούν ότι κάποιος ανήλικος σχεδιάζει να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους δοκιμασίες να έλθουν αμέσως σε επικοινωνία είτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (11-1-88, mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr) είτε με το Γραφείο Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου είτε με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου.
Προτρέπουμε τους ανηλίκους, όπως, σε περίπτωση που έχουν δεχτεί τέτοιου είδους πρόσκληση – πρόκληση, απευθυνθούν στους γονείς τους, σε οποιοδήποτε άλλο ενήλικο πρόσωπο εμπιστοσύνης, στο Γραφείο Ανηλίκων της Υ.Α. Ηρακλείου ή και στον Εισαγγελέα Ανηλίκων Ηρακλείου, τον οποίο μπορούν να επισκέπτονται στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου», τονίζει.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - ΕΝΑ ΚΙ ΕΝΑ news Δυτική Ελλάδα

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video