ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ηλεία: Θάφτηκε στα... νερά της βροχής η Αρχαία Ήλιδα

  

 Στο… «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας τα διαμερίσματα του δήμου Ήλιδας που «πνίγηκαν» στην κυριολεξία στα νερά της βροχής.
Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 2 το μεσημέρι όταν σφοδρή καταιγίδα «χτύπησε» την περιοχή, ενώ η έντονη βροχόπτωση, με ελάχιστα σύντομα «διαλείμματα», δεν έλεγε να κοπάσει μέχρι και αργά το απόγευμα!

Χωράφια πλημμύρισαν, ζώα πνίγηκαν, ζωοτροφές παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Οι χείμαρροι «Κουρλέσας και «Μαργαρίτα» ξεχείλισαν για ακόμα και φορά «καταπίνοντας» ότι έβρισκαν στο πέρασμά τους και προξενώντας τεράστιες καταστροφές σε παρόχθιους ιδιοκτήτες.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα η Αρχαία Ήλιδα είχε μετατραπεί σε…. «Χαμένη Ατλαντίδα», με τα νερά να σκεπάζουν ολόκληρο τον αρχαιολογικό χώρο, ενώ τα Ι.Χ. αυτοκίνητα «κινδύνευαν» να διασχίσουν τον δρόμο στο ύψος της Χαβαρόβρυσης!
Την ίδια ώρα, «συναγερμός» σήμαινε στην Τοπική Κοινότητα του Αγίου Δημητρίου με τα νερά της βροχής, από τον πλημμυρισμένοι, για ακόμα μια φορά, χείμαρρο που διασχίζει το χωριό,  να «πνίγουν» στάβλους, ζώα, καλλιέργειες, σπίτια!
«Στείλαμε χαρτί στον δήμο, ο δήμος το προώθησε στον ΓΟΕΒ και ο ΓΟΕΒ στη ΔΕΚΕ με το σκεπτικό ότι δεν είναι αρμοδιότητα κανενός» είπε στo patrisnews.com ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας του Αγίου Δημητρίου κ. Κώστας Αγγελόπουλος και συνέχισε: «Βάλαμε εργάτη να καθαρίσει το μικρότερο κανάλι που περνά μέσα από το χωριό, με έξοδα του αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Παναγιωτάρα, διαφορετικά απόψε δεν θα είχαμε σπίτια να πάμε να μείνουμε, η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. Ο χείμαρρος ή πρέπει να καθαρίζεται την αρχή κάθε χειμώνα, ή να γίνει επιτέλους ένα μεγάλο έργο, να γίνει με τσιμέντο ολόκληρη η κοίτη του για να γλιτώσουμε».
Με δάκρυα στα μάτια αντίκρισε η κα. Δέσποινα Κορμπάκη την πλημμυρισμένη αποθήκη της, μέσα στην οποία βρίσκεται ο καυστήρας του καλοριφέρ, που καταστράφηκε ολοσχερώς και πράγματα του νοικοκυριού της…
«Πριν δύο χρόνια με την πλημμύρα πέταξα τα ψυγεία, τα έπιπλα μου και έδωσα και 500 ευρώ για να αλλάξω τον καυστήρα του καλοριφέρ» είπε στo patrisnews.com συντετριμμένη η κα. Δέσποινα και συνέχισε: «Πού θα βρω και φέτος τα χρήματα για να βάλω πάλι καινούργιο τώρα που κάηκε πάλι από το νερό; Είμαι μόνη μου, τα παιδιά μου είναι στη Γερμανία και έχω προβλήματα με την καρδιά μου. Πως θα βγάλω τώρα το χειμώνα;».

Πηγή: pyrgospress.blogspot.gr/

Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video