ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ο Μητροπολίτης Ηλείας στην 8η Οικουμενική σύνοδο

.

1.229 χρόνια μετά την 7η - Στην Κρήτη 17 – 27 Ιουνίου 2016
Το επίκεντρο της Ορθοδοξίας ανά τον κόσμο θα γίνει για 10 και πλέον ημέρες η Κρήτη, αφού στο νησί θα συγκληθεί η πρώτη μετά το σχίσμα Μεγάλη Πανορθόδοξη Σύνοδος της Ορθοδοξίας, 1229 χρόνια μετά την 7η Οικουμενική Σύνοδο! Η Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα γίνει, από τις 17 έως τις 27 Ιουνίου, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης στο Κολυμβάρι Χανίων. Για το θέμα μίλησε χθες στα τοπικά ΜΜΕ του νομού ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός.
Όπως είναι λογικό, εδώ και καιρό έχουν γίνει δεκάδες συσκέψεις ανώτερων και ανώτατων κυβερνητικών Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων με βασικό αντικείμενο τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Πολλές από τις μυστικές αυτές συσκέψεις, κυρίως με αξιωματούχους από τις χώρες προέλευσης των αντιπροσωπειών των 14 ηγετών της Ορθοδοξίας εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή όλα τα σημεία πρόσβασης από αέρος, θαλάσσης αλλά και ξηράς που οδηγούν προς την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά δεδομένα, ενώ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κρατικές αρχές ασφαλείας όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά και της Μόσχας συνεργάζονται πλήρως με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές ώστε να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα κατά την παραμονή όλων των εκπροσώπων των Ορθόδοξων Εκκλησιών στην Κρήτη. Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, με ενημερωτικό φυλλάδιο που εξέδωσε, αναφέρεται στην Αγία και
Τα θέματα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου
Τα θέματα, τα οποία θα εξετάσει η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος είναι τα εξής: α) Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπό χριστιανικό κόσμο, β) Το μυστήριο του Γάμου και τα κωλύματά του, γ) Το αυτόνομο και ο τρόπος ανακηρύξεώς του, δ) Η σπουδαιότητα της νηστείας και η τήρησή της σήμερα, ε) Η αποστολή της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο, στ) Η Ορθόδοξη διασπορά. Ασφαλώς, υπάρχουν και άλλα θέματα και σύγχρονα προβλήματα, τα οποία ενώ είναι σοβαρά δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο προς συζήτηση, επειδή απαιτούνται περαιτέρω προσπάθειες, μέσα από πανορθόδοξη συνεργασία και διάλογο, ώστε να γίνει εφικτή η αντιμετώπισή τους στο μέλλον.
Όπως τόνισε χθες ο Μητροπολίτης Ηλείας στο πρώτο θέμα η συζήτηση αφορά πρώτον στο μήνυμα για τις σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας με όλο τον κόσμο και στο μήνυμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας στον λοιπό χριστιανικό κόσμο. Σε ότι αφορά το μυστήριο του γάμου και τα κωλύματα αυτού, πρόκειται να τεθούν θέματα όπως του γάμου μεταξύ πρώτων εξαδέρφων ή του δεύτερου γάμου κληρικών εν χηρεία. Στο θέμα της νηστείας της και της τήρησής της είναι πιθανόν να τεθεί το ζήτημα των ημερών που έως σήμερα τηρούνται. Στο θέμα της αυτονομίας είναι πιθανόν να τεθούν ζητήματα για τις Μητροπόλεις στις περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου και κάποιων νησιών όπως η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος.
«Πιστεύω ότι η σύνοδος αυτή στην Κρήτη δεν έχει ακόμα καλά παρασκευαστεί αυτό όμως δεν μας δυσκολεύει να γίνει. Ακούω φωνές αντίδρασης, να μη γίνει γιατί ή ότι θα ενωθούμε με τον Πάπα. Δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, δεν θα ενωθούμε με τους αιρετικούς. Όμως βλέπω πως παρουσιάζονται δυσκολίες. Η εκκλησία της Βουλγαρίας δεν θα έρθει λόγω διαφωνίας με τα κείμενα και λόγω εξόδων. Η εκκλησία της Γεωργίας δεν θα έρθει επίσης, η εκκλησία της Ρωσίας έχει δυσκολίες. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην πρόσφατη σύνοδό του αποφάσισε να έλθει όποιος το επιθυμεί και όποιος δεν έλθει – η σύνοδος θα γίνει» εξήγησε ο Μητροπολίτης Ηλείας που θα συμμετάσχει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ανάμεσα στους 12 Συνοδικούς μητροπολίτες και 12 Μητροπολίτες – επίτροπους.
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video